dimarts, 17 de novembre del 2009

Una sentència impedeix a TMB l’aplicació de millores en el servei...

...que també fomentaven la creació de 600 nous llocs de treball a Autobusos

En relació amb la sentència del jutjat social 21 sobre l’aplicació de mesures organitzatives a Autobusos, coneguda avui, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es disposa a complir-la, tot i que lamenta que inicialment no seran possibles ni la millora del servei ni la creació d’ocupació comunicada recentment. A més manifesta el següent:

· La sentència obliga a mantenir el temps de treball extra del personal de conducció i per tant impedeix la creació dels 600 llocs de treball prevista per als pròxims anys. Seran menys, doncs, els llocs que podran cobrir-se amb persones a l’atur, d’acord amb el conveni subscrit per TMB amb el Servei d’Ocupació del Departament de Treball.

· Per coherència i d’acord amb els pactes assolits amb els sindicats el 2008, el personal de conducció de TMB disposarà igualment a partir de
l’1 de gener vinent d’un calendari amb dos dies de descans cada setmana.

· TMB recorrerà la sentència, que no és ferma, dins del termini hàbil per fer-ho,perquè entén que ha actuat en tot moment de manera correcta.

· TMB recorda que l’impuls de les mesures organitzatives a Autobusos s’origina per la necessitat imperiosa de programar el servei a partir de gener del 2010, davant la situació de conflicte permanent i el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu, després de més d’un any de negociacions i 50 reunions celebrades.

· La sentència ens retorna a una situació complexa de greus dificultats organitzatives per a la prestació del servei, com reconeix la part expositiva de la mateixa resolució judicial.

· En aquest sentit, l’empresa continua en disposició d’acordar en el marc de la taula de negociacions la millor manera de portar a la pràctica els compromisos d’aplicació de la normativa i millora de les condicions laborals del conjunt de la plantilla d’Autobusos, en termes de racionalitat, viabilitat i respecte per la ciutadania de Barcelona i l’àrea metropolitana.