dimecres, 7 d’octubre del 2009

TMB rebutja la radicalització del conflicte d’Autobusos...

...decidida en un simulacre d’assemblea sense garanties democràtiques

L’empresa manté la seva oferta d’un bon conveni i apel·la al sentit de la responsabilitat dels sindicats per arribar a un acord

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) valora positivament que una part significativa de l’empresa de Bus (a l’entorn del 50% en alguns moments i el 35% en d’altres) no hagi secundat la vaga convocada avui pels sindicats CGT i ACTUB amb l’objectiu de celebrar una assemblea. Alhora, TMB rebutja les accions de radicalització del conflicte decidides per una minoria dels treballadors –del total de prop de 4.000 que composen la plantilla– en un simulacre d’assemblea sense garanties democràtiques.

Transports Metropolitans de Barcelona denuncia les pressions i amenaces (dins i fora del lloc de treball) efectuades sobre la plantilla, sobretot als conductors, perquè secundessin la vaga. Aquestes pressions s’han accentuat des del moment en què dos sindicats s’han posicionat públicament en contra de l’aturada.

Demanda perquè la convocatòria sigui declarada il·legal

L’empresa lamenta les molèsties que han patit milers de ciutadans de Barcelona i l’àrea metropolitana per una vaga injusta i abusiva, convocada per fer una assemblea que es podria haver celebrat per torns i sense interrompre el servei. Una vegada més, s’ha infligit un càstig injust a la ciutadania al privar-los del dret a la mobilitat d’una manera innecessària. L’empresa entén que amb aquesta pràctica els convocants abusen del dret constitucional de vaga i per això TMB va presentar ahir una demanda als jutjats socials instant que la convocatòria d’avui sigui declarada il·legal. En cas que la justícia reconegui que la vaga s’ha efectuat en frau de llei, s’obriria la porta per a la reclamació de danys i perjudicis per tots els viatges no realitzats i els costos de la campanya de comunicació als usuaris.

El conveni podria crear 600 llocs de treball estables

Transports Metropolitans de Barcelona apel·la al sentit de la responsabilitat
de tots els sindicats i referma la seva voluntat d’arribar a un acord favorable per al conjunt dels treballadors, dins dels paràmetres assumibles per una empresa pública en el context econòmic actual. L’oferta plantejada per TMB als sindicats suposa els dos dies de descans setmanal, el compliment de la normativa de descansos dins la jornada dels conductors, una jornada mitjana de 7h 05’, el manteniment del poder adquisitiu, la millora de la conciliació de la vida laboral i familiar, el manteniment de la possibilitat de jubilació parcial i la creació de 600 nous llocs de treball estables i a temps complet.