dijous, 24 de setembre del 2009

Condemnat a dos anys de presó el sindicalista que va atacar un bus de gas amb un tronc encès el 2008

El jutjat penal número 11 de Barcelona ha condemnat un membre destacat de la CGT a dos anys de presó i multa de 18 mesos per un delicte de coaccions en concurs amb un delicte de danys, per haver llançat un tronc encès contra un autobús de gas natural de la línia 15 que es dirigia al terminal per iniciar el servei, un dia de vaga de gener del 2008. El jutge també imposa al sindicalista l’obligació d’indemnitzar TMB amb 792 euros pels perjudicis causats.

Arran de les proves i els testimonis aportats al judici del dia 10 passat, la sentència determina que l’acusat va agafar un tronc de la foguera que havia fet el piquet i el va llançar contra el vehicle amb la “intenció d’impedir al treballador [que conduïa l’autobús] exercir un dret fonamental”. També afirma que el dret de vaga no empara “la possibilitat d’exercir, com en aquest cas, sobre tercers i sobre treballadors del centre, una violència no sols moral sinó física”.

La sentència, que no es ferma i es pot recórrer, recull en gran part les qualificacions i peticions de la fiscalia i de l’acusació particular, exercida per TMB.

Es tracta del quart sindicalista condemnat penalment per actes violents durant el conflicte de l’any passat, tots membres de CGT o ACTUB; els altres tres van ser condemnats per faltes comeses en atacs a autobusos en circulació o contra conductors que no volien seguir les vagues.

TMB lamenta els nombrosos sabotatges contra vehicles de la flota de TMB –molts amb el conductor i passatgers a l’interior– que es van produir durant els 18 dies de vaga total o parcial de l’any passat i referma la seva determinació de perseguir per mitjans legals els actes de violència contra vehicles, instal•lacions i empleats de l’empresa.