dilluns, 22 de juny de 2009

Valoració de l'aturada del servei de Bus

TMB manté l’oferiment d’un bon conveni de Bus i lamenta els perjudicis causats per l’aturada

En relació amb l’aturada de cinc hores del personal d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que s’ha dut a terme avui, 22 de juny, de les 11 del matí a les 4 de la tarda, l’empresa reitera un cop més la seva voluntat de continuar negociant, com ha quedat demostrada al llarg de tot el procés iniciat al maig de 2008, per pactar un nou conveni que inclogui els dos dies de descans per a tota la plantilla i alhora comporti una reducció de la jornada laboral anual, l’increment dels salaris i la creació d’un mínim de 350 llocs de treball.

L’aturada s’ha desenvolupat amb normalitat en termes generals. Només s’ha comptabilitzat un sabotatge a un autobús de la línia 59, que ha estat atacat amb el llançament d’una pedra a les 15.25 h, quan circulava amb passatge per l’avinguda Josep Tarradellas. El cop de pedra ha causat el trencament d’un vidre lateral a la zona posterior, però afortunadament no hi ha hagut danys personals.

TMB lamenta els perjudicis que han patit avui els ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana per la convocatòria d’una aturada innecessària, i confia que els representants sindicals assumeixin a partir d’ara el procés de negociació amb sentit de la responsabilitat, presentant demandes raonables i justes que permetin arribar amb la màxima rapidesa un acord favorable per als treballadors i per al conjunt de la ciutadania.

Barcelona, 22 de juny de 2009