divendres, 19 de juny de 2009

TMB, contra el sindicalisme irresponsable

Tres sindicats d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han convocat una nova vaga de cinc hores el dia 22 de juny vinent, fent evident el seu menyspreu per la ciutadania.

La convocatòria de vaga es produeix després que els mateixos sindicats rebutgessin una bona oferta de conveni, que millorararia les condicions de treball del conjunt del personal d’Autobusos. En resposta, van plantejar demandes que ignoren completament la conjuntura actual i que representarien un increment inassumible del 40% dels costos de personal. És per intentar imposar aquestes reivindicacions desproporcionades que han procurat dilatar la negociació i ara busquen el moment propici per treure el conflicte al carrer i tornar a utilitzar els usuaris com a ostatges.

A pesar que la vaga es presenta amb el pretext de “pressionar en la negociació del conveni”, els convocants han demostrat el seu desinterès per arribar a acords que puguin afavorir el conjunt de la plantilla d’Autobusos. Al contrari, han centrat els esforços a tergiversar la realitat, boicotejar l’activitat de TMB i desacreditar les institucions que vetllen pel transport públic. Per això la direcció de TMB rebutja la pràctica irresponsable i insolidària d’aquests sindicats, i denuncia l’intent dels seus dirigents de manipular els treballadors de l’empresa i la ciutadania de Barcelona i l’àrea metropolitana al servei d’unes opcions polítiques radicals, com s’ha posat recemment de manifest amb la presència d’un dels seus més destacats dirigents a la llista abertzale d’Iniciativa Internacionalista.

Dídac Pestaña
Vicepresident executiu de TMB