divendres, 19 de juny de 2009

Informació sobre l’aturada parcial d’Autobusos convocada per dilluns, 22 de juny

En relació amb la convocatòria d’una aturada de cinc hores del personal d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per dilluns vinent, 22 de juny, de les 11 del matí a les 4 de la tarda, l’empresa reafirma que es tracta d’un nou exemple de sindicalisme irresponsable, pels motius següents:

• La negociació del conveni d’Autobusos continua oberta i l’empresa ha presentat una oferta important per implantar els dos dies de descans setmanal per a tota la plantilla, incrementar els salaris i crear un mínim de 350 llocs de treball en cinc anys.

• Si la negociació s’allarga és a causa de la insistència d’alguns sindicats a plantejar demandes econòmiques desorbitades, que ignoren completament la conjuntura actual i que representarien un increment inassumible del 40% dels costos de personal. És per intentar imposar aquestes reivindicacions desproporcionades que han procurat dilatar la negociació i ara tornen a treure el conflicte al carrer per utilitzar els usuaris com a ostatges.

• L’aturada d’avui encobreix la realització d’una assemblea al carrer per pressionar durant la vista d’una demanda que els mateixos sindicats convocants han presentat perquè volen cobrar en comptes de descansar. Tot i la propaganda en torn del lema dels “dos dies”, és l’empresa la que està fent possible l’augment del temps de descans dels conductors mitjançant la reducció de 25 minuts per dia efectivament treballat.

• A pesar que la convocatòria de vaga es presenta amb el pretext de “pressionar en la negociació del conveni”, els sindicats promotors del conflicte han demostrat el seu desinterès per arribar a acords que puguin afavorir el conjunt de la plantilla d’Autobusos. Al contrari, orienten els seus esforços a tergiversar la realitat, boicotejar l’activitat de TMB i desacreditar les institucions que vetllen pel transport públic.

• En línia amb aquesta voluntat d’imposició, els dies últims dies s’han prodigat les pressions sobre els integrants de la plantilla de Bus perquè se sumin a la vaga. En aquest sentit s’ha de lamentar que dos autobusos en circulació hagin estat atacats amb pedres que els han trencat els vidres posteriors.

Pel que fa a la jornada de dilluns, es preveu que el servei sigui normal tant a l’hora punta del matí com a l’hora punta de la tarda. En tot cas, el Departament de Treball ha emès una ordre per garantir el servei essencial de transport de viatgers, que estableix que mentre es faci l’aturada ha de funcionar com a mínim el 25% del servei habitual, amb almenys un vehicle per línia, en les següents onze línies, que cobreixen àrees sense transport alternatiu:

9 (Pl. Catalunya - Pg. Zona Franca)
11 (Trinitat Vella - Roquetes)
21 (Paral•lel - El Prat)
24 (Paral•lel - Carmel)
63 (Pl. Universitat - Sant Just)
65 (Pl. Espanya - El Prat)
92 (Gràcia - Pg. Marítim)
95 (Almeda - Fontsanta)
109 (Estació de Sants - Pol. Zona Franca)
157 (Pg. Marítim - Sant Joan Despí)
193 (Parc de Montjuïc).

TMB lamenta els perjudicis que puguin patir els ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana per les alteracions en el servei de transport de superfície que, encara que es concentraran durant poques hores, perjudicaran la mobilitat de molts treballadors i estudiants.

Barcelona, 19 de juny de 2009